Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șefa Centrului de Transfuzie a Sângelui a primit 30 de zile de arest

© Sputnik / Miroslav RotariСветлана Чеботарь
Светлана Чеботарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui a primit 30 de zile în arest în dosarul licitațiilor trucate.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui va sta în următoarele 30 de zile în arest la penitenciarul nr.13 din Capitală. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru. Potrivit acesteia, șefa CRTS va sta în arest preventiv, iar juristul CRTS și vicedirectorul Agenției de Achiziții Publice - câte 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată astăzi de magistrații de la Ciocana.
Ofițer SPIA  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Video: Detalii noi despre „afacerea cu sânge” de la Centrul de Transfuzie
Amintim, se presupune că anume șefa Centrului de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, a favorizat companii pentru desemnarea câștigătorilor la licitațiile publice pentru consumabile și produse parafarmaceutice. În cadrul dosarului, la prima etapă de triere pentru tehnologia de examinare de laborator a sângelui - componentelor sanguine donate, sunt utilizate teste rapide pentru determinarea Hepatitelor, Sifilis și HIV. 
În cadrul măsurilor speciale de investigație autorizate, a fost depistată complicitatea bănuitei la prezentarea unei oferte trucate și ulterior câștigul licitației anunțate de către un partener extern al Republicii Moldova. În speță, compania favorizată de directorul CNTS, fiind desemnată câștigătoarea unei licitații organizate de către donatorul extern, urma în decursul a 100 zile, să livreze către Spitalul Clinic Bălți un aparat de plasmafereză estimat la valoarea de 18 mii de dolari.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0