Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată care sunt cele mai timpurii simptome ale bolii Alzheimer

© Pixabay / danilarrifotografia0Un vieil homme
Un vieil homme - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Specialiștii menționează că deși nu există medicamente pentru tratarea bolii, diagnosticarea timpurie îi poate oferi pacientului timp pentru a-și pune în ordine afacerile.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Pierderea memoriei, starea confuză și dificultățile la îndeplinirea unor activități de rutină pot indica asupra dezvoltării bolii Alzheimer, scrie Daily Express, cu referire la Institutul Național al SUA pentru problemele îmbătrânirii, informează RIA Novosti.
 Работа мозга - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2020
Societate
Metode simple pentru îmbunătățirea funcției creierului – recomandările unui specialist rus
Potrivit experților, cel mai frecvent simptom este uitarea informațiilor primite recent, ceea ce i s-a spus sau ce a văzut recent pacientul, inclusiv date sau nume noi. Totodată, este precizat că persoanele care nu suferă de această boală reușesc ulterior să-și amintească informațiile uitate.
Specialiștii adaugă că persoanele cu boala Alzheimer pot pierde șirul zilelor, anotimpurilor anului și noțiunea scurgerii timpului, uneori pot uita unde sunt și cum au ajuns într-un loc anume.
În ceea ce ține de dificultățile privind activitățile cotidiene, specialiștii se referă la îndeplinirea unor sarcini pe care pacienții le soluționau pe parcursul unui timp îndelungat. De exemplu, bolnavii pot uita traseul către un loc în care s-au deplasat în fiecare zi timp de câțiva ani sau nu își amintesc regulile jocului lor preferat, au subliniat medicii.
În material este menționat că, în pofida lipsei unui remediu pentru tratarea bolii, diagnosticarea precoce le va oferi pacientului timp pentru a-și pune în ordine treburile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0