Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Metode simple pentru îmbunătățirea funcției creierului – recomandările unui specialist rus

© Fotolia / Andrea Danti Работа мозга
 Работа мозга - Sputnik Moldova
Abonare
Deoarece funcționarea creierului depinde de alimentarea sa cu sânge, este posibilă stimularea circulației sângelui prin aceste simple gesturi de masaj sau apelând la acupunctură.

BUCUREŞTI, 24 aug – Sputnik. Pentru a funcţiona bine, este în primul rând necesar să asigurăm creierului alimentarea cu sânge, fapt de care depind memoria, atenția și viteza reacţiei. Cum putem îmbunătăți rapid circulația sângelui în creier fără a apela la medicamente? Igor Orlov, șeful centrului medical de acupunctură Doctor Orlov, a oferit pentru Sputnik câteva sfaturi.

Un vieil homme - Sputnik Moldova
Societate
Studiu: cum poate fi “întinerit” creierul

O circulaţie slabă a sângelui poate fi rezultatul unor exerciţii fizice în exces, al oboselii sau stresului, care pot duce la dureri de cap, pierderi de memorie, reacții mai lente, incapacitate de concentrare sau chiar confuzie.

Masajul constituie o prevenire a unor astfel de fenomene, a spus medicul.

„Urechea are legătură directă cu creierul, astfel, masajul pinnei auriculare îmbunătățește fluxul sanguin în creier. Masajul lobului este deosebit de eficient. De exemplu, punctul central al lobului este responsabil pentru vedere. Vederea poate fi îmbunătățită prin masarea acestuia sau prin apăsarea lui foarte puternică. De asemenea, masajul scalpului poate îmbunătăți circulația cerebrală, precum şi cea a gâtului și a spatelui gâtului”, a subliniat Igor Orlov.

Masajul mâinilor și picioarelor

În plus, circulația cerebrală este activată prin masarea mâinilor și tălpilor picioarelor. De exemplu, pentru a preveni accidentul vascular cerebral sau în caz de confuzie mentală, puteţi apela la acupunctură, metodă care constă în aplicarea de ace până când apare o picătură de sânge.

„Masajul mâinilor și al degetelor îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează stresul și înlătură tensiunea nervoasă, normalizează tensiunea arterială și ajută la prevenirea bolilor vasculare ale creierului. Acelaşi lucru este valabil în privinţa masării picioarelor”, a explicat Orlov, citat de Sputnik France.

Presiunea exercitată trebuie să fie confortabilă și destul de blândă și nu trebuie să depășească pragul durerii. În cazul unor senzații neplăcute, intensitatea trebuie redusă imediat, a mai spus specialistul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0