Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Averea Domnicăi Manole este verificată de ANI - Sesizarea a fost depusă de PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariDomnica Manole
Domnica Manole  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Abonare
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, este verificată de inspectorii Autorității Naționale de Integritate. O sesizare în acest sens a fost depusă la ANI de către socialiști.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, este verificată de Agenția Națională de Integritate. Socialistul Grigore Novac a postat pe pagina sa de Facebook scrisoarea oficială pe care a primit-o din partea ANI, prin care a fost informat că inspectorii au începută procedura de control privind încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.
Mai exact, este vorba de situația când Domnica Manole, în calitate de judecător și președinte al Curții Constituționale, a participat și a luat decizie într-un subiect care o viza pe ea personal.
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Politică
Scopul ascuns din care Sandu își subordonează Justiția
"La 27 aprilie 2021, pe rolul Curții Constituționale s-a aflat soluționarea sesizărilor referitoare la controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unor judecători ai Curții Constituționale, precum și controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Or, actele contestate au vizat în mod direct președintele Curții Constituționale – Domnica Manole. Prin urmare, Domnica Manole a participat la examinarea acestora, adoptând decizii având interes personal ce a influențat exercitarea imparţială şi obiectivă a obligaţiilor şi responsabilităţilor ce îi revin potrivit legii. Sper că adevărul și legea vor triumfla, iar Domnica Manole va răspunde pentru această încălcare", a scris Novac pe Facebook. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0