Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?

© Sputnik / Miroslav RotariБеспилотный летательный аппарат
Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un proiect european pentru securitatea frontierelor prevede că granița estică a UE, adică și la granița dintre România și Republica Moldova, va fi supravegheată de drone.
BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Marius Holdean. Soluția BorderUAS are în vedere trei rute migratorii ilegale majore către Europa (estul Mediteranei, Balcanii de Est și rutele frontierelor de est). Aceste rute reprezintă 58% din toate punctele de trecere a frontierei ilegale detectate și sunt, de asemenea, cele mai utilizate pentru contrabanda cu droguri, arme și vehicule furate, se arată în anunțul proiectului.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
BorderUAS va combina pentru prima dată un vehicul aerian fără pilot mai ușor decât aerul (UAV) cu o tehnologie sofisticată de supraveghere multi-senzor cu rezoluție ultra-înaltă. Noua soluție va facilita supravegherea eficientă a frontierelor și va preveni activitățile infracționale transfrontaliere prin sprijinirea aplicațiilor de căutare și salvare, în special detectarea terenurilor accidentate.
Astfel, o platformă semi-autonomă de supraveghere a frontierei va combina cea mai nouă generație de vehicule aeriene fără pilot, încărcate cu sisteme de supraveghere multi-senzor cu rezoluție foarte înaltă.
A rusty chain hangs in front of the quay of the small Luxembourg village of Schengen at the banks of the river Moselle January 27, 2016. - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Comisia Europeană cere primirea României în Schengen
Potrivit anunțului oficial al proiectului, lista extinsă de cerințe transmise de autoritățile de protecție a granițelor se concentrează pe maximizarea culegerii de date și pe analiza mediului înconjurător. Cu ajutorul tehnologiilor de teledetecție pe un astfel de vehicul aerian fără pilot, se va putea obține interconectarea dintre lumea fizică și ontologiile detectate de computer prin metode de analiză de vârf și metode de conștientizare a contextului, susținute de fuziunea datelor, extragerea caracteristicilor și percepția.
În acest context, va fi asigurată, de asemenea, comunicarea eficientă în rețea pentru monitorizarea și supravegherea la timp și sigură a frontierelor, se mai arată în comunicatul de presă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0