Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

CEC va decide astăzi câte secții de votare vor fi peste hotare

© Sputnik / Mihai CarausÎnchiderea secțiilor de votare
Închiderea secțiilor de votare - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Membrii Comisiei Electorale Centrale se vor întruni astăzi într-o nouă ședință pentru a revizui numărul secțiilor de votare din afara țării.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Decizia Comisiei Electorale Centrale, adoptată sâmbătă, 5 iunie, privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare, urmează a fi revizuită în cadrul ședinței de astăzi. Asta după ce membrii CEC urmau să decidă în cadrul ședinței de ieri, 7 iunie, dar pentru că nu au ajuns la un numitor comun au decis să revină la discuții în ziua de marți, 8 iunie.  Astfel, pe ordinea de zi a Comisiei a fost inclus subiectul ce ține de „modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4966 din 5 iunie 2021 „Cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate  pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”. 
Închiderea secțiilor de votare - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Politică
MAEIE nu susține deschiderea doar a 139 de secții de votare în străinătate
Membrul CEC Sergiu Gurduza a propus să fie deschise 150 de secții de votare pentru diasporă. Totodată, unii membri ai CEC au propus reducerea secțiilor de votare în Federația Rusă.
"Acele 17 secții de votare propuse pentru Federația Rusă nu corespunde criteriilor. Toate asociațiile au declarat că trebuie redus acest număr", a declarat Dumitru Pavel, membru CEC.
De precizat, decizia CEC de a constitui 139 de secții de votare în afara țării nu a fost avizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acesta dând aviz pozitiv pentru deschiderea a 191 de secții.
Ce spune Aureliu Ciocoi despre numărul secțiilor de votare pentru diasporă>>>
Totodată, premierul interimar Aureliu Ciocoi a precizat că Guvernul va face tot posibilul pentru a acoperi financiar buna organizare a scrutinului electoral atât în țară, cât și peste hotare. Mai mult, premierul interimar susține că Executivul nu a dat niciun indiciu că nu ar avea capacitatea să acopere cheltuielile pentru deschiderea secțiilor de votare din străinătate, în cazul în care numărul acestora ar fi fost mai mare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0