Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Achiziționarea energiei electrice din Ucraina, în vizorul procurorilor

© Sputnik / Mihai Carausэлектрический столб
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Achiziționarea energiei electrice din Ucraina a ajuns în vizorul procurorilor. Motivul pentru care PG verifică legalitatea încheieri contractului în 2008.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Procuratura Generală verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare a energiei electrice pentru Republica Moldova, din Ucraina.
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
Se scumpește energia electrică? Ce spune Premier Energy
Potrivit uni comunicat al Procuraturii, verificările au demarat pe 5 mai, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.
Acțiunea survine ca urmare a apariției unor noi circumstanțe relevante, Procuratura Generală fiind în prezent în proces de acumulare a probatoriului necesar în vederea dispunerii unei soluții legale pe caz, precizează PG.
"Precizăm că soluția dispusă ieri de Judecatoria Chisinău, sediul Ciocana, a fost emisă în contextul respectivei ordonanțe a Procurorului General de reluare a procesului penal", este menționat într-un comunicat de presă emis de Procuratură.
Procuratura Generală mai anunță că investigațiile se desfășoară ”in rem”, fără a-i fi atribuit cuiva vreun statut procesual pe acest caz.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0