Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldovenii din Rusia: Noi obligațiuni pentru imigranți din 7 iunie

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaMigranți în Rusia
Migranți în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Din 7 iunie, muncitorii imigranți din Rusia sunt obligați din 7 iunie să cunoască ce drepturi au străinii în această țară pentru a putea obține permis de muncă sau „patentă”.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Străinii care doresc să obțină dreptul de a lucra în Rusia vor trebui acum să cunoască drepturile și obligațiile de bază ale străinilor în Federația Rusă și regulile de bază ale legislației privind imigrația pentru a trece examenul în conformitate cu legile țării - cerințele relevante sunt cuprinse într-un decret guvernamental care intră în vigoare de astăzi, 7 iunie, și este atașat legii semnate de președintele Rusiei și care reglementează statutul juridic al străinilor din țară.
Здание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Rusia
Rusia ar putea simplifica condițiile de angajare a moldovenilor
Conform documentului, cei care doresc să obțină un permis de muncă sau o „patentă” vor trebui să cunoască „drepturile de bază, libertățile și obligațiile cetățenilor străini din Federația Rusă; condițiile de ședere temporară a unei persoane în Federația Rusă și reglementările privind punerea la evidență a cetățeanului imigrant; încălcări de bază ale regulilor de migrație pentru care a fost stabilită responsabilitatea administrativă".
Acestea din urmă includ infracțiuni precum „încălcarea perioadei de ședere temporară, angajarea fără permis de muncă sau patentă, transmiterea de informații false la înregistrare”.
În plus, străinii care doresc să lucreze în Federația Rusă ar trebui să fie conștienți de consecințele nerespectării regulilor de imigrație – indezirabilitatea șederii, deportarea, avertismentul, amenda, expulzarea administrativă, interzicerea intrării în Federația Rusă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0