Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia ar putea simplifica condițiile de angajare a moldovenilor

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaЗдание Государственной Думы РФ
Здание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Deputații ruși vor examina posibilitatea simplificării condițiilor de angajare a cetățenilor moldoveni în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Astăzi în Duma de Stat a avut loc o întrevedere a deputaților cu liderii asociațiilor care reprezintă interesele cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Rusiei.
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Politică
Rusia îndeamnă SUA și UE să nu se amestece în alegerile din Moldova
Un subiect aparte al discuțiilor dintre deputați și reprezentanții diasporei a constituit problema patentelor de muncă. Mulți dintre cetățenii moldoveni vin în Rusia la muncă, motiv pentru care tot ce este legat de obținerea unui loc de muncă și condițiile de muncă este foarte important pentru ei. Oaspeții s-au adresat deputaților cu rugămintea de a examina posibilitatea extinderii asupra cetățenilor moldoveni a regimului destinat cetățenilor statelor Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), care nu au nevoie de patente. Chiar dacă Moldova deocamdată nu este membrul deplin al UEEA, ea se bucură de statutul de membru observator, precum Uzbekistanul și Cuba.
Deputații ruși au reconfirmat importanța muncitorilor migranți pentru economia rusă și au anunțat că în prezent comisiile de profil desfășoară o activitate în acest sens, dând asigurări că vor depune toate eforturile în vederea creării unor condiții confortabile pentru aflarea și activarea muncitorilor moldoveni în Rusia.
Deputatul Leonid Kalașnikov și-a exprimat recunoștința cetățenilor Moldovei pentru păstrarea memoriei istorice, interesul față de limba și cultura rusă, și s-a declarat încrezător în dezvoltarea cooperării Rusiei și Moldovei într-o gamă largă de probleme.
El a atras atenția asupra situației politice încordate din Republica Moldova și și-a exprima îngrijorarea față de o evoluție negativă după alegerile anticipate.
Vicepreședintele Comisiei pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu diaspora Kazbek Taisaev a vorbit despre ajutorul acordat de către Rusiai Moldovei în ultimii ani.
Москва во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Rusia
Cât vor mai putea rămâne în Rusia imigranții ilegali din Moldova
S-a remarcat cu regret că actuala conducere a Moldovei este reticentă față de dezvoltarea cooperării cu Federația Rusă, fiind date peste cap un șir de acorduri și înțelegeri încheiate cu președintele anterior, Igor Dodon, cu privire la preferințele economice pentru Moldova, acordarea creditului.
Președintele Comisiei pentru muncă, politică socială și problemele veteranilor, Iaroslav Nilov, născut în Moldova, a menționat importanța dezvoltării relațiilor umanitare și culturale dintre cele două țări.
La rândul său, reprezentanții diasporei moldovenești în Rusia au exprimat recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul acordat cetățenilor Republicii Moldova în perioada pandemiei COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0