Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șefa Centrului de transfuzie a Sângelui, reținută

© Sputnik / Miroslav RotariСветлана Чеботарь
Светлана Чеботарь  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Mai multe persoane au fost reținute pentru trucarea licitațiilor transfuziei sanguine informează Procuratura Anticorupție.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Trei persoane, printre care și șefa Centrului de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, au fost reținute. Procuratura Generală informează printr-un comunicat de presă că cele trei persoane au fost reținute în cadrul urmăririi penale pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice.
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Republica Moldova
Controale la sânge: Pe cine-i vor vizita inspectorii fiscali
Este vorba de șefa CRTS și juristul acesteia, precum și de un vicedirector al Agenției Achiziții Publice. Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui.
Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie.  Potrivit comunicatului de presă a Procuraturii Generale, acest agent economic, în complicitate cu conducerea CRTS, acesta ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma a fi finanțat din fonduri externe. Dar, de fapt, cest aparat de plasmafereză nu a fost nici măcar importat, ci în locul lui a fost instalat un utilaj medical ce a fost a fost preluat chiar de la CRTS.
Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs. Svetlana Cebotari, șefa Centrului de Transfuzie a Sângelui, a deținut funcția de Ministru al Sănătății al Republicii Moldova în Guvernul Filip. Ea a înlocuit-o în funcție pe Stela Grigoraș și a fost succedată de Silvia Radu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0