Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Controale la sânge: Pe cine-i vor vizita inspectorii fiscali

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Abonare
Sărbătoare, dar nu pentru toată lumea. De Ziua Internațională a Femeii, Fiscul intenționează să-i identifice pe vânzătorii care comercializează flori cu încălcarea legislației.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, angajații Serviciului Fiscal de Stat vor avea mult de lucru. Ținta controalelor întreprinse de aceștia vor fi vânzătorii de flori.

Astfel, Fiscul va desfășura la data de 8 martie mai multe acțiuni de verificare a comercianților de flori în piețele autorizate și unitățile de comerț de pe întreg teritoriul țării.

Lalele din Bardar, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2021
Societate
Video: Afacerile cu lalele nu mai sunt rentabile - Plătim mai scump pentru flori

Scopul acestor acțiuni este prevenirea comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar. Inspectorii fiscali vor verifica de asemenea dacă activitatea de întreprinzător este înregistrată într-o oarecare formă organizatorico-juridică.

”Controalele respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii Ziua Internațională a Femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național”, menționează instituția într-un comunicat.

Autoritatea fiscală le recomandă tuturor contribuabililor să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0