Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

CEC a decis: Câte secții de votare vor fi deschise în țară

© Sputnik / Mihai CarausÎnchiderea secțiilor de votare
Închiderea secțiilor de votare - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Abonare
Membrii Comisiei Electorale Centrale a decis în cadrul ședinței de astăzi câte secții de votare vor fi deschise în țară.
CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Peste două mii de secții de votare vor fi deschise pentru ca cetățenii să-și exercite dreptului la vot la scrutinul din 11 iulie. Membrii Comisiei Electorale Centrale au decis în cadrul ședinței din această dimineață, 7 iunie, constituirea a 2142 de secții de votare pentru alegerile parlamentare anticipate de luna viitoare.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Politică
Încă un partid a contestat decizia CEC cu privire la secțiile de votare din străinătate
Din numărul total de secții, 139 sunt constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 44 de secții de votare - pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.
Potrivit informațiilor oferite de CEC, cele mai multe secții de votare vor fi deschise în circumscripția electorală Chișinău nr.1, care cuprinde sectoarele și suburbiile Capitalei, în număr total de 304 secții de votare.
Până la 15 iunie inclusiv, urmează a fi create birourile electorale ale secțiilor de votare. De precizat, mai multe partide politice vor protesta astăzi în fața sediului Comisiei Electorale Centrale după ce membrii CEC au decis deschiderea a 139 de secții de votare în afara țării și nu 162 cum prevedea proiectul inițial. În context, decizia a fost contestată la Curtea de Apel de partidul condus de Renato Usatîi și de PAS.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0