Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNAS a recepționat un număr impresionant de cereri pentru reexaminarea pensiei

Abonare
Casa Naţională de Asigurări Sociale a prezentat informaţii noi cu privire reexaminarea pensiilor – iată câte cereri ai fost recepționate.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Până în prezent, subdiviziunile teritoriale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale au recepționat 7 mii 889 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă.

Ghișeu - Sputnik Moldova
Societate
Modificări în procedura de stabilire a pensiei – iată ce a decis Guvernul

Cifra cererilor prezentate constituie 58 la sută din numărul scontat de 13 575.

Ponderea cea mai mare a cererilor depuse, 55% din numărul total de cereri recepționate, revine solicitanților domiciliați în municipiile Chișinău și Bălți.

Din 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl au (potrivit modificărilor operate în decembrie 2019 la Legea cu privire la sistemul public de pensii) beneficiarii a căror  pensie a fost  stabilită după 1 ianuarie 1999 și care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani.

De menționat că în acest context casele teritoriale de asigurări sociale vor lucra între orele 7.00-17.00. Specialiştii  subdiviziunilor teritoriale vor activa şi în două zile de sâmbătă, 11 şi 18 iulie, curent, între orele 7.00-16.00.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0