Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transplant ilegal de organe în Bulgaria: moldovenii - donatori

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaХирурги на операции, архивное фото
Хирурги на операции, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Abonare
Scandal mare într-un spital din Bulgaria: între donatorii vii de la care s-au prevalat organe pentru transplantare sunt tineri din Republica Moldova și Bulgaria.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. În spitalul Lozenets din Bulgaria s-au efectuat în mor ilegal transplante de organe vii de la donatori care erau tineri din Moldova și Ucraina. Cazul este anunțat de Ministerul Sănătății din Bulgaria, publicat pe site-ul instituției.  
Экс-премьер-министр, глава ЛДПМ Владимир Филат - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2021
Societate
Boala grea de care s-a vindecat Vladimir Filat - Foto
Potrivit informațiilor de care dispune instituția, "toți donatorii sunt oamenii tineri din Ucraina și Moldova", iar beneficiarii organelor transplantate sunt cetățeni din Oman, Israel și alte state.
Ministerul bulgar al Sănătății mai notează că potrivit legislației locale (bulgărești n.n.), pentru ca să se efectueze o operație de transplant de organe de la un donator viu trebuie ca acesta să fie rudă cu pacientul. Aceeași instituție precizează că toată informația pe acest caz a fost transmisă Ministerului de Interne al Bulgariei pentru a fi verificată și pentru a se decide încadrarea cazului.
Mai mult, în respectivul spital au fost depistate și alte nereguli. În consecință, ministerul Sănătății din Sofia, Stoicio Kațarov, a decis demiterea în componență deplină a consiliului de directori al instituției medicale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0