Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste la sediul Comisiei Electorale Centrale: Ce nemulțumiri sunt față de membrii CEC

© Sputnik / Mihai CarausSediul CEC
Sediul CEC - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Abonare
Săptămâna va începe cu proteste la Chișinău. Cel puțin două formațiuni politice anunță că vor manifesta la sediul Comisiei Electorale Centrale, față de decizia CEC cu privire la numărul secțiilor de votare pentru diasporă.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate planifică luni, 7 iunie, să protesteze în fața sediului Comisiei Electorale Centrale. 
Curtea de Apel - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2021
Societate
Decizia CEC privind numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, contestată
Și cei de la Platforma DA au anunțat că vor manifesta față de decizia CEC. În ziua alegerilor, pentru diasporă vor fi deschise 139 de secții de votare.
Decizia a fost luată de CEC sâmbătă, 5 iunie. Proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a propus revenirea la numărul de 139, așa cum a fost și la prezidențialele din 2020. Acest lucru a iscat discuții aprinse, în contextul în care anterior Ministerul de Externe a propus să fie organizate peste 190 de secții de votare în străinătate. 
După aceasta Maia Sandu i-a somat pe reprezentanții Comisiei Electorale Centrale să-și revizuiască decizia, iar, în replică, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a spus că membrii instituției nu adoptă hotărâri pe placul cuiva. Astăzi, Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, de pe strada Teilor, Hotărârea Comisiei Electorale Centrale, prin care a decis numărul secțiilor de votare în străinătate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0