Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uimitor: Cum va arăta o zonă din sectorul Ciocana al Capitalei

© Sputnik / Sergiu PraporscicParcul Râșcani-Ciocana din Capitală
Parcul Râșcani-Ciocana din Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
În sectorul Ciocana al Capitalei vor începe lucrările de construcție a unei zone de agrement. Cum va arăta.
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Un spațiu de aproximativ jumătate de hectar din sectorul Ciocana al Capitalei se va transforma din parcare în zonă de agrement.
Мэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Ion Ceban insistă: Vrea o Capitală Smart
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului a prezentat și câteva poze cum va arăta acest teren după amenajare.
Astfel, putem vedea terenuri de joacă şi de agrement, dar şi locuri de parcare pentru locuitori. Potrivit lui Ceban, proiectul este gata, iar în curând vor începe lucrările.
Terenul se află pe bulevardul Mircea cel Bătrîn 26/4, unde anterior „era amenajată haotic o parcare particulară, spune primarul.
„Zona era insalubră chiar în preajma blocurilor de locuit. Terenul a fost dat în arendă funciară în anul 1999, după care a fost prelungită de câteva ori. Chiar dacă anterior a fost luată decizia de neprelungire actelor permisive şi agentul economic a fost notificat să elibereze terenul, pentru a fi amenajată zona în interes public, acest lucru nu a fost efectuat. Astfel, serviciile municipale au efectuat demontarea şi evacuarea gardului și eliberarea terenului”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Primarul informează că acesta nu e unicul caz în Chișinău când terenurile au fost oferite unor așa ziși proprietari, pe care ulterior apăreau și încă mai apar tot felul de construcții.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0