Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban insistă: Vrea o Capitală Smart

© Sputnik / Anna YuriyМэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме
Мэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Reprezentanții municipiului Chișinău și ai orașului Kazan au semnat un acord ce prevede colaborarea în domeniile economic, sănătate, sport, turism și altele.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Între capitala Republicii Tatarstan, Kazan, și Chișinău ar putea fi stabilite relații de prietenie. Un protocol de intenție în acest sens a fost semnat ieri, 2 iunie, de viceprimarul municipiului Chișinău și șeful adjunct al formațiunii municipale din Kazan, Evghenia Lodvigova, în cadrul forumului internațional „Orașe sănătoase. Mâncare sănătoasă pentru copii”.
ПМЭФ-2021. Работа форума - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Rusia
La Sankt Petersburg demarează Forumul Economic Internațional
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului, Ion Ceban, precizează că documentul implică schimbul de experiență în sfera economiei, sănătății, sportului, turismului și în alte domenii. Potrivit acestuia vor fi de asemenea organizate lucrări comune în domeniile asistenței medicale și educației. Ceban mai spune că experiența orașelor dezvoltate în diverse domenii Smart, cum este Kazan, va fi utilă pentru Chișinău.
„Ne va da posibilitatea să preluăm cele mai bune practici, potențial care ar putea fi valorificat și implementat la noi”, scrie Ceban.
La fel, acesta anunță că  fost semnat pactul de la Milano - un acord internațional între orașe din întreaga lume. Acest acord presupune dezvoltarea sistemelor alimentare durabile, incluzive, rezistente, sigure și diverse, care să furnizeze alimente sănătoase și accesibile pentru toți oamenii într-un cadru bazat pe drepturile omului.
Мэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Rusia
Primarul Capitalei, Ion Ceban, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg
Mai mult, prin acest acord se încearcă reducerea la minim a deșeurilor, dar și conservarea biodiversității, în scopul atenuării impactului schimbărilor climaterice.
„Scopul său principal este de a sprijini orașele care doresc să dezvolte sisteme alimentare urbane mai durabile, prin încurajarea cooperării dintre oraș și a schimbului de bune practici. Alimentația sănătoasă pentru copii este o prioritate pentru municipalitate, iar semnarea acestui acord reprezintă un pas important în dezvoltarea procesului de alimentație în școli și grădinițe”, mai spune primarul.
Amintim, Ion Ceban participă la Forumul internațional din Sankt Petersburg. La eveniment participă dezvoltatori, lideri, reprezentanți ai businessului, reprezentanți ai autorităților din Rusia și din mai multe țări.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0