Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă trei partide, înregistrate în cursa electorală: Câte sunt pe listă

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Partidul condus de fostul prim-ministru Ion Chicu, „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” și Alianța pentru Unirea Românilor, dar și Partidului Politic „NOI” au fost înregistrate în calitate de concurent electoral.
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Alianța pentru Unirea Românilor, dar și Partidului Politic „NOI” au fost înregistrate astăzi, 4 iunie, în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, până astăzi, lista electorală conține 14 concurenți. 
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Alte trei partide au tras la sorți: Sub ce număr vor fi în buletinele de vot
Comisia Electorală Centrală a aprobat și listele candidaților la funcția de deputat și simbolurile electorale ale celor două formațiunii. În total, pe lista electorală a PDCM sunt 101 de candidaţi. Aceștia sunt pedagogi, medici, oameni de cultură, juriști, economiști, ingineri etc.. 
Începând de astăzi și AUR poate face agitație electorală. Formațiunea anunță că în scurt timp va prezenta în detalii echipa și programul cu care își propune să acceadă în Parlament. Formațiunea va figura cu numărul 14 în buletinele de vot.
Tot astăzi, a fost înregistrat în cursa electorală pentru scrutinul din 11 iulie Partidului Politic „NOI”. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0