Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alte trei partide au tras la sorți: Sub ce număr vor fi în buletinele de vot

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Alte trei partite au tras la sorți pentru a stabili ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot. Este vorba despre PDCM, AUR și Partidul Politic „Noi”. 

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Partidele care au depus actele astăzi la CEC, au tras la sorți pentru a afla sub ce număr vor fi în buletinele de vot.

Ședința CSS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată

Astfel, conform tragerii la sorți, prealabil, Partidul Politic „Noi” va fi sub numărul 12, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei - sub numărul 13, iar Alianța pentru Unirea Românilor se va afla sub numărul 14 în buletinul de vot.

Precizăm că vineri, 28 mai, cele trei partide au mers la CEC pentru a depune actele pentru înregistrarea lor în cursa electorală. Astfel, acum urmează verificarea documentelor depuse, care va fi realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidaților.

Până în prezent, CEC a înregistrat opt concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar șase dosare se află în proces de examinare. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0