Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia va denunța memorandumul cu SUA privind călătoriile diplomatice

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Guvernul rus pregătește un decret prin care va denunța memorandumul privind călătoriile diplomatice și va trimite şi alte semnale pe care Statele Unite le vor considera neplăcute, a anunțat miercuri viceministrul rus de Externe.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. „Decretul guvernului privind denunțarea de către Rusia a memorandumului ”teritorii deschise” va fi emis în curând, nu vă pot spune exact când. Există și alte lucruri pe care le comunicăm americanilor dincolo de ușile închise”, le-a declarat miercuri reporterilor viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov.
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Rusia
"Poate exista o surpriză": Politolog, despre întâlnirea dintre Putin și Biden
De asemenea, vor fi transmise şi alte semnale pe care Statele Unite le vor considera neplăcute. „Semnalele incomode” nu au legătură cu viitoarele discuții la nivel înalt dintre SUA şi Rusia, a subliniat Ministrul adjunct de Externe, citat de Sputnik News.
Summitul la care vor participa preşedintele rus şi cel american este programat pentru 16 iunie şi se va desfăşura la Geneva. Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat vineri că Vladimir Putin și Joe Biden vor discuta despre stabilitatea strategică, precum şi despre situația din Ucraina și Belarus.
Memorandumul „teritorii deschise”, semnat în 1992, a anulat necesitatea permiselor de călătorie obligatorii pentru personalul diplomatic și consular și pentru alți oficiali sub regimul actual de călătorie. Aceste persoane pot achiziţiona bilete, îşi pot aranja cazarea și pot apela la alte servicii de călătorie sub aceleaşi condiţii ca și cetățenii țării gazdă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0