Facebook va recurge din nou la cenzură?

© REUTERS / Dado RuvicA 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina
A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Facebook intenționează să le retragă politicienilor privilegiile atunci când postează ceea ce rețeaua include la categoria ”discurs de ură” și alte conținuturi considerate „inadecvate”.
BRUXELLES, 4 iun – Sputnik. Moderarea conținutului este o provocare de lungă durată pentru Facebook, întrucât platforma a fost acuzată că nu a oferit utilizatorilor un mediu „sigur” sau, dimpotrivă, că exercită un control părtinitor excesiv, arată Sputnik. 
Acum, Facebook intenționează să le retragă politicienilor anumite drepturi, taxându-i când au un ”discurs de ură” sau alte conținuturi considerate „inadecvate”.
выборы примара в Кишиневе  - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
CEC a operat modificări privind monitorizarea video a alegerilor
Măsura va apărea după ce Consiliul de Supraveghere al Facebook, un organism special de supraveghere independent, a recomandat luna trecută ca platforma să nu mai aplice politici de moderare diferite politicienilor și altor utilizatori influenți.
Ghidurile de moderare Facebook actualizate ar urma să fie anunțate astăzi, după ce, în trecut, Facebook s-a distanțat de amestecul în postările politicienilor, înainte de a suspenda contul fostului președinte american Donald Trump.
La 5 mai, Consiliul de Supraveghere a decis să mențină interdicția de pe pagina personală a lui Trump, impusă după ce fostul președinte a fost acuzat că și-a inspirat susținătorii să pătrundă în clădirea Capitolului pe 6 ianuarie.
Organismul, în același timp, a recunoscut că „Facebook și-a încălcat propriile reguli prin impunerea unei suspendări „nedeterminate”.
"Această sancțiune nu este descrisă în politicile de conținut ale Facebook. Nu are criterii clare și oferă Facebook putere totală asupra momentului în care trebuie să o impună sau să o ridice", se arată în declarația consiliului.
Trump a fost suspendat de pe Facebook și alte rețele sociale majore în urma evenimentelor de la Capitolul SUA din 6 ianuarie. Facebook l-a suspendat inițial pentru 24 de ore. Platforma a lăsat decizia finală în seama Comitetului de supraveghere, care are la dispoziție șase luni pentru a anunța dacă interdicția ar trebui să fie permanentă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0