Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a operat modificări privind monitorizarea video a alegerilor

© Sputnik / Miroslav Rotariвыборы примара в Кишиневе
выборы примара в Кишиневе  - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
La actualul scrutin, întregul proces de vot va fi supravegheat de camerele video. De această dată, camerele vor funcționa până la finalizarea procesului de totalizare.
CHIȘINĂU, 3 iunie - Sputnik. Comisia Electorală Centrală au făcut unele modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video.
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Un partid a depus actele la CEC, iar altul a fost înscris oficial în cursă: Detalii
Sistemul, care nu are conexiune la rețeaua internet, va fi funcțional și activ doar în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.
Sistemul reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale. Totodată, sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă și al votării la locul aflării alegătorului.
Camerelor video în secțiile de votare nu trebuie să compromită secretul votului. Instalarea și activitatea acestora nu va viza cabinele de vot, listele electorale, nu va afecta intimitatea alegătorilor și datele lor cu caracter personal.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Politică
O nouă ședință la CEC: Ce vor decide membrii Comisiei
Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte. În cazuri exclusive, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea problemelor. 
Amintim că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie. Până astăzi, în cursa electorală au fost înregistrate 10 partide, iar alte șapte dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie.
În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție opt zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta doar actul de identitate în original pentru confirmare. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0