Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cazul Braguța: 13 polițiști au fost găsiți vinovați și condamnați la închisoare

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaÎnchisoare
Închisoare - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
Abonare
Treisprezece poliţiști au fost recunoscuți vinovați și condamnați pentru tratament inuman aplicat în privința lui Andrei Braguța.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik Treisprezece polițiști ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au fost recunoscuți vinovați și condamnați astăzi pentru tratament inuman aplicat în privința lui Andrei Braguța. 
Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, unul dintre inculpați a fost condamnat la patru ani închisoare. Alți patru polițiști au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare, unul - trei ani și șase ani cu suspendare, iar alți șapte la câte trei ani de pușcărie, cu suspendare.
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2017
Republica Moldova
Procurorii confirmă: Înainte de a muri, Brăguța a fost crunt bătut
Toți treisprezece au fost privați de dreptul de a deține funcții publice timp de cinci ani.
Amintim că în vara anului 2019 alți doi foști inspectori ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și patru deținuți care s-au aflat în aceeași celulă cu Andrei Braguța, au fost condamnați, pe când unul dintre polițiști a fost achitat.
În prezent, pe rolul instanței de judecată se află și dosarul de învinuire a doi medici, acuzați de încălcarea din neglijenţă a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, următoarea ședință pe acest caz fiind fixată pentru 30 iunie la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Amintim că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017, pentru comiterea unor acte de violenţă, care însă nu au pus în pericol viaţa şi sănătatea poliţiştilor. Pe 26 august 2017, acesta a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul".
Procurorii au comunicat anterior că Andrei Braguță a fost bătut crunt în izolatorul poliției de către alți patru deținuți din celula în care acesta fusese plasat. Mai mult, acțiunile violente comise față de Braguța au avut loc cu acordul expres și tacit al unor lucrători din poliție.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0