Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii confirmă: Înainte de a muri, Brăguța a fost crunt bătut

© Sputnik / Мирослав Ротарьpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Luni însuși procurorul general al Republicii Moldova, alături de alți doi procurori, au venit în fața presei pentru a oferi informații despre tragicul incident din sistemul penitenciar moldovenesc, soldat cu moartea deținutului Andrei Braguța

CHIȘINĂU, 4 sept — Sputnik. Declarațiile făcute azi de procurori se pare că dau peste cap toate justificările și informațiile anterioare ale reprezentanților Departamentului Instituțiilor Penitenciare și ale altor organe de stat.

Alexandru Tănase, Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
Societate
Tănase a comentat decesul lui Brăguța în penitenciar: Ar fi fost viu astăzi...

Unul dintre cele mai terifiante detalii oferite de procurori este că Andrei Brăguță a fost bătut crunt în izolatorul poliției de către alți patru deținuți din celula în care acesta fusese plasat. Mai mult, acțiunile violente comise față de Brăguța au avut loc cu acordul expres și tacit al unor lucrători din poliție.

Brăguța a fost bătut de patru ori timp de o oră și jumătate. Acesta a apelat la ajutorul gardienilor. Și alți deținuți au încercat să alerteze polițiștii. Dar aceștia din urmă s-au mulțumit doar cu a le face observație celor care au fost implicați în agresarea lui Brăguța.

La ora actuală sunt cercetați penal toți cei patru foști codeținuți ai lui Brăguța. De asemenea, sunt reținuți deja doi funcționari importanți. Procurorii nu exclud că vor urma și alte rețineri.

Fluxul de știri
0