Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Al 11-lea concurent electoral, înregistrat: Câți așteaptă răspunsul

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Încă un concurent electoral a fost înregistrat în cursa pentru parlamentarele din 11 iulie, iar alții așteapă încă răspunsul CEC.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Partidul „Democrația Acasă” a fost înregistrat astăzi în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. La fel, a fost înregistrat simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe. Astfel, reprezentanții partidului pot începe campania electorală pentru scrutinul din iulie. 
выборы примара в Кишиневе  - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
CEC a operat modificări privind monitorizarea video a alegerilor
CEC a înregistrat până acum 11 concurenți electorali pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar alte 6 dosare se află în proces de examinare. 
Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai.
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție șapte zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta doar actul de identitate în original pentru confirmare. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0