Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

"Poate exista o surpriză": Politolog, despre întâlnirea dintre Putin și Biden

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВстреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kremlinul și Casa Albă au confirmat faptul că liderul Rusiei, Vladimir Putin, și liderul SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie. În emisie directă la radio Sputnik, politologul Alexei Muhin a presupus despre ce vor vorbi președinții celor două țări.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, se vor întâlni la Geneva, pe 16 iunie, a informat serviciul de presă al Kremlinului. Acest lucru a fost confirmat și de Casa Albă.

Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Noi supoziții pentru întâlnirea dintre Putin și Biden: Unde și când se vor vedea
Printre subiectele care vor fi discutate la întâlnire se numără starea și perspectivele relațiilor bilaterale, stabilitatea strategică și agenda internațională, inclusiv lupta împotriva pandemiei COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, detaliile nu au fost încă convenite.

În emisie directă la radio Sputnik, directorul general al Centrului de Informații Politice, Alexei Muhin, a subliniat că subiectele pentru discuție sunt determinate de starea relațiilor bilaterale.

"Acum avem o confruntare acută, ceea ce reprezintă o certitudine. Dacă nu ar fi fost clar dacă suntem prieteni sau adversari, atunci acest lucru ar fi afectat foarte mult posibilitatea de a construi anumite structuri de interacțiune. Dar acum există certitudinea – noi suntem adversari. Nu Rusia a declarat acest lucru, noi am fost puși doar la curent. Prin urmare, președintele Rusiei și președintele Statelor Unite pot discuta acum despre securitatea globală, deoarece acest subiect privește pe toată lumea. Ce altceva pot discuta președinții? Schimbările globale, nu numai ale climei, ci și ale relațiilor internaționale", consideră Alexei Muhin. 

În opinia sa, întâlnirea ar putea marca începutul unei noi etape în relațiile dintre cele două țări.

Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

"De fapt, este vorba despre pregătirea, la figurat, a unei noi conferințe la Ialta. Noi suntem acum destul de departe de procesul de finalizare a acestor negocieri. Deși poate exista o surpriză: procesul de negociere poate să se desfășoare atât de repede, operativ, că noi vom putea avea un rezultat mai devreme decât ne așteptăm acum. Dar! Este deja evident că Statele Unite, în ciuda opiniilor impuse altora că "Rusia nu este un jucător internațional cu un statut înalt", este obligată acum să recunoască contrariul. Însuși faptul întâlnirii vorbește despre acest lucru", consideră politologul.

Pe 13 aprilie, Biden, în timpul negocierilor telefonice cu Putin, a menționat dorința Washingtonului de a construi "relații stabile și previzibile" cu Moscova, în conformitate cu interesele naționale ale Statelor Unite. Șeful Casei Albe și-a exprimat speranța că întâlnirea cu președintele Rusiei va avea loc la începutul verii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0