Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cât vor mai putea rămâne în Rusia imigranții ilegali din Moldova

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaМосква во время режима самоизоляции жителей
Москва во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Anterior, Ministerul rus al Afacerilor Interne le-a recomandat insistent tuturor străinilor care se află ilegal în Federația Rusă să părăsească țara până la 15 iunie.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Străinii care se află ilegal în Rusia sunt îndemnați să se adreseze subdiviziunilor instituției de la locul aflării pentru prelungirea termenului de ședere temporară. Acest lucru a fost anunțat miercuri de serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Рабочие-строители на крыше здания в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Trebuie oare să se pregătească moldovenii pentru "autoexpulzarea" din Rusia

După cum a comunicat ”Izvestia”, MAI a amintit că, în conformitate cu decretul prezidențial nr. 274 din 18 aprilie trecut „Cu privire la măsurile temporare de reglementare a statutului juridic al cetățenilor străini și apatrizilor din Federația Rusă în legătură cu amenințarea extinderii în continuare a noii infecții cu coronavirus (COVID -19)”, cei care se află în Rusia cu încălcarea regulilor de ședere stabilite de legislația imigrațională au posibilitatea să-și reglementeze statutul juridic fără aplicarea sancțiunilor prevăzute.

În comunicat este precizat că „în privința acestor cetățeni și membrilor familiei lor va fi luată o decizie cu privire la prelungirea termenului de ședere temporară, de înregistrare la locul aflării și perfectarea actelor permisive corespunzătoare”.

Ministerul Afacerilor Interne ia toate măsurile necesare pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor străini, aflarea în siguranță a acestora în țară în condițiile legate de răspândirea COVID-19 în lume, subliniază instituția.

MAI rus: Imigranții ilegali din Moldova vor trebui să părăsească țara până pe 15 iunie>>>

Anterior, șeful adjunct al Ministerului rus al Afacerilor Interne Alexandr Gorovoi, a declarat la ședința Adunării Interparlamentare CSI că cetățenii străini care se află ilegal în Rusia trebuie să părăsească țara până la 15 iunie.

Potrivit statisticilor Ministerului, printre alți „imigranți ilegali”, în Rusia se află 56 mii de moldoveni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0