Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permise de conducere contra bani: Ce riscă un bărbat din Bălți

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Un bărbat din Bălți a încercat să ia mită pentru eliberarea permiselor de conducere, iar acum riscă ani de pușcărie.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Un bărbat din Bălți riscă să stea până la șase ani după gratii după ce a încercat să obțină profit din eliberarea permiselor de conducere, anunța Centru Național Anticorupție. Potrivit informațiilor, acesta ar fi șomer și a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție fiind suspectat de trafic de influență.
Permis de conducere  - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Politică
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania
Bărbatul ar fi promis altor doi bărbați că îi va ajuta să obțină permisele de conducere susținând că are că are influență asupra unei persoane publice din cadrul Secției de Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți. Acesta a cerut de la cei doi bărbați mită pentru a determina persoana publică să îi favorizeze la susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de obținere a permisului de conducere.
Potrivit informației preliminare, suspectul ar fi pretins în total 1 400 de euro de la denunțători și a primit 600 de euro sub controlul ofițerilor GDT Nord, lângă Piața Centrală din Bălți.
Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau până la 6 ani de închisoare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0