Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg

© Sputnik / Anna YuriyМэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме
Мэр Кишинева на Петербургском Международном Экономическом Форуме - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg, la sesiunea cu tema "Dezvoltarea Businessului mic ș̦i mijlociu".
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. La evenimentul la care participă dezvoltatori, lideri, reprezentanți ai businessului, reprezentanți ai autorităților din Rusia și din mai multe țări, Ion Ceban a vorbit de la tribună. El a spus că important că după o perioadă lungă de pandemie în care anume domeniul businessului mic a avut de suferit nemijlocit în toate țările, acum există posibilitatea ca acest subiect să fie discutat la scară largă ș să se vadă cum se poate interveni pentru a susține businessul mic și mijlociu, care este elementul cheie în economia unei țări.
ПМЭФ-2021. Работа форума - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Rusia
La Sankt Petersburg demarează Forumul Economic Internațional
"Principalele tipuri de activități utilizate în sectorul IMM-urilor sunt: comerț̦ - 36,2%; industria prelucrătoare - 7,5%; construcții - 6,3%; transport și depozitare - 5,0%, activități profesionale, științifice și tehnice - 11,7%; tranzacții imobiliare - 7,9%; hoteluri și restaurante - 3,8%; electricitate, apă și gaz - 0,1%; agricultură, silvicultură și pescuit - 1,8%; alte industrii - 19,7%", a afirmat Ceban.
El a mai spus că în ultima perioadă sectorul IMM-urilor din municipiu a crescut atât în calitate, cât și în cantitate, însă criza pandemică globală a avut un impact negativ asupra activităților economice ale operatorilor din sectorul IMM-urilor și din Chișinău.
Mai jos el a enumerat acțiunile întreprinse de municipalitate:
  • Una dintre inițiativele primăriei a fost legată de abolirea impozitelor locale în perioada acută a pandemiei pentru aproape toate IMM-urile din oraș̦.
  • Amânarea plații chiriei pentru spatiile aflate în proprietatea municipală.
  • O altă inițiativă a avut ca scop ajutarea cafenelelor și restaurantelor, cărora li s-a permis în sezonul cald să amenajeze terasele într-un mod simplificat, fără̆ a plăti o taxă locală pe terenurile municipale ocupate.
Toate măsurile au fost luate pentru a nu opri total activitatea afacerilor.
"Scopul nostru este de a sprijini ideile ș̦i inovațiile, de a furniza resursele necesare pentru implementarea lor, de a crea condiții pentru implementarea acestor idei prin discuții între pârțile interesate. Cel mai important aspect în facilitarea procesului de dezvoltare a sectorului este înțelegerea faptului că succesul în acest domeniu necesită colaborarea dintre organul de conducere local și reprezentanții sectorului privat. Desigur, dorim ca parteneriatul public-privat să se dezvolte mai activ, iar în acest domeniu se lucrează̆", a declara Ceban.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0