Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Ce trebuie să știe moldovenii care încă nu și-au scanat carnetele de muncă

© Sputnik / Мирослав РотарьТрудовая книжка Carnet de muncă
Трудовая книжка Carnet de muncă - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Procesul de scanare a înscrierilor privind activitatea de muncă realizată până la 1 ianuarie1999 din carnetele de muncă prezentate de către persoanele fizice continuă. Anunțul a fost făcut de Casa Națională de Asigurări Sociale.
CHIȘINĂU, 3 iunie - Sputnik. Moldovenii care au lucrat până la 1 ianuarie 1999 sunt așteptați la Casa Teritorială de Asigurări Sociale ca să prezente carnetele de muncă pentru scanarea și înscrierea datelor în conturile personale. 
În perioada 15 mai - 15 decembrie 2018, CNAS a scanat informația din carnetele de muncă prezentate de către angajatori pentru angajații săi și persoanele care nu sunt beneficiare de pensii.
"Informația despre activitatea de muncă realizată până la 01.01.1999 citită conform înscrierilor din carnetele de muncă scanate, este înscrisă în conturile personale de asigurări sociale și, actualmente, se utilizează la stabilirea ajutorului de șomaj și indemnizației de incapacitate temporară de muncă, iar pe viitor se va utiliza și la stabilirea pensiei", se arată într-un comunicat emis de CNAS. 
Tată și copil - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Schimbări importante pentru tații din Moldova: Deja vor putea beneficia de asta
Toate persoanele fizice, care la moment nu sunt beneficiare de pensii și nu au prezentat până la etapa actuală carnetele de muncă pentru scanare, au posibilitatea de a se adresa la CTAS cu actul de identitate și carnetele de muncă deținute.
Carnetele de muncă sunt scanate și returnate posesorului în aceeași zi.
Persoanele, ale căror carnete de muncă au fost scanate, își pot vizualiza datele despre activitatea realizată până la 01 ianuarie 1999 în contul de asigurări sociale, prin intermediul sistemului informațional "Acces CPAS".
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0