Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbări importante pentru tații din Moldova: Deja vor putea beneficia de asta

Tată și copil - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Tăticii din Moldova pot beneficia de concediul paternal de 14 zile calendaristice, în primele 56 de zile de viață ale copilului. Despre aceasta anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, care spune că în prezent cererea poate fi depusă și online.
CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă emis de CNAS, proaspeții sau viitorii tați sunt încurajați și îndrumați să beneficieze de concediul paternal de 14 zile calendaristice, în primele 56 de zile de viață ale copilului. Pentru această perioadă, bărbații vor primi o indemnizație paternală achitată din bugetul de asigurări sociale. Concediul paternal este un drept al salariaților asigurați în sistemul public de asigurări sociale, prevăzut în Codul Muncii din țara noastră din anul 2016, iar angajatorii sunt obligați să-l acorde solicitanților. Despre aceasta anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, care spune că în prezent cererea poate fi depusă și online
Alexei Ghertescu - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2020
Republica Moldova
Ce spune un avocat despre legislația muncii și ce vor face angajații plecați în concediu
CNAS mai precizează că deși concediul paternal are foarte multe beneficii, stereotipurile din societatea noastră împiedică mulți bărbați să beneficieze de ele. Specialiștii susțin că prezența tatălui alături de copil din primele clipe de viață îl ajută să se dezvolte mai sănătos din punct de vedere fizic, mental și emoțional, femeile sunt mai puțin predispuse depresiei după naștere, iar relația dintre parteneri devine mai puternică. 
Potrivit statisticilor, în anul 2020, doar 14 la sută din numărul proaspeților tătici au solicitat concediu paternal.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0