Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciocoi a discutat problema transnistreană cu un asistent al secretarului de stat al SUA

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
Ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut miercuri o întrevedere cu George Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, cu care a discutat despre problema transnistreană.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Șeful diplomației moldovenești Aureliu Ciocoi l-a primit la Ministerul de Externe pe George P. Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, oficialii au discutat mai multe chestiuni, între care "și evoluțiile pe dosarul transnistrean".
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Republica Moldova
Vladimir Filat spune că Maia Sandu îi calcă pe urme
Cei doi au discutat și despre retragerea trupelor străine și evacuarea munițiilor din stânga Nistrului.
"Totodată, interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la procesul de retragere din Republica Moldova a trupelor și munițiilor străine, fiind subliniată necesitatea menținerii unui dialog continuu și transparent atât cu părțile vizate, cât și în cadrul organizațiilor internaționale de profil privind reluarea efectivă a acestui proces", mai precizează MAEIE în comunicatul său de presă.
În finalul discuției, Aureliu Ciocoi și George Kent au discutat subiectul alegerilor parlamentare anticipate din vara anului curent, eforturile autorităților de la Chișinău în vederea bunei desfășurări a scrutinului electoral și asigurării unui proces electoral democratic, liber și transparent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0