Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă ședință la CEC: Ce vor decide membrii Comisiei

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală se întrunește într-o nouă ședință. Astăzi vor fi acreditați mai mulți observatori internaționali.
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Observatorii internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi acreditați astăzi, 2 iunie, în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.
Dorin Cimil  - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Republica Moldova
Câte secții de vot am putea avea în străinătate la alegerile parlamentare: Ce spune CEC
Totodată, vor fi acreditați observatorii din partea Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, dar și experții electorali internaționali din partea Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei. 
La fel, membrii CEC vor modifica Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare și vor înregistra un nou partid politic pentru cursa electorală din 11 iulie. Este vorba de „Partidul Unității Naționale” și simbolul electoral al acestuia.  
Amintim, alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au la dispoziție nouă zile pentru a-și declara noul loc de ședere. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. De precizat că declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0