Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă un permis de conducere: Oamenii legii au deconspirat o schemă frauduloasă

© Sputnik / Mihai CarausMită
Mită - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 100 de persoane ar fi plătit până la două mii de euro unor angajați ai Agenției Servicii Publice pentru a obține fără probleme permisul de conducere. Schema a fost deconspirată de CNA și procurorii anticorupție. 

CHIȘINĂU 29 ian - Sputnik. Câțiva angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), dar și unii instructori auto ar fi implicați într-o schemă frauduloasă privind eliberarea permiselor de conducere în schimbul unor sume cuprinse între 500 și 2 000 de euro. Potrivit CNA, grupul avea misiunea de a organiza examenul teoretic și practic peste rând și de a evalua candidații, oferindu-le calificativul admis.

Reținere  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Droguri prin poștă - Schemă pusă la cale de doi concubini

Candidații transmiteau banii prin intermediul altor persoane, iar la final suma era împărțită între membrii grupului. Oamenii legii au investigat cazul timp de mai multe luni, pentru a putea aduna mai multe probe care să demonstreze vinovăția celor vizați. 

Ofițerii CNA au efectuat 30 de percheziții la domiciliile și birourile suspecților. Potrivit CNA, în urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate telefoane mobile, permise de conducere care urmau să ajungă la cei care au plătit pentru ele, dar și sume de bani, care urmează să se afle proveniența acestora. 

Totodată, la mijlocul lunii ianuarie, oamenii legii au reținut un instructor auto care a descris întreaga schemă și a dat numele funcționarilor ASP, care ar fi fost implicați în schemă. Joi, 28 ianuarie, un angajat al ASP a fost reținut și plasat în izolator, iar vineri, 29 ianuarie, se desfășoară perchezițiii în incinta Agenției. 

Oamenii legii cercetează cazul pentru pentru trafic şi cumpărare de influenţă, corupere pasivă şi activă. Dacă persoanele vizate vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0