Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum călătorești în Irlanda dacă nu ai vaccin anti-COVID-19

CC BY 2.0 / Nick / Dunkineely, DonegalDunkineely, Irlanda
Dunkineely, Irlanda - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Irlanda introduce un nou mecanism al restricțiilor privind intrarea pe teritoriul acestui stat. Cum pot ajunge acolo moldovenii fără vaccinul împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Începând cu 19 iulie, moldovenii care vor să ajungă în Irlanda, vor putea merge fie cu dovada validă a vaccinării contra coronavirusului, fie va fi obligat să respecte mai multe reguli după ce intră pe teritoriul acestui stat. Guvernul irlandez anunță că va implementa mecanismul “frână de urgență”, coordonat la nivelul UE.
Fără carantină hotelieră pentru moldovenii care merg în Irlanda>>>
Mecanismul prevede recomandarea autorităților de a evita deplasările cetățenilor către o țară, în privința căreia au fost aplicate restricții "frână de urgență". Astfel, conform scenariului 1 al acestui mecanism, care presupune o călătorie care provine dintr-o țară, față de care UE nu a aplicat o „frână de urgență”, dacă pasagerul va deține dovada validă a vaccinării, atunci teste sau carantină legate de călătorie nu se vor aplica. Dacă pasagerul nu va deține dovada validă a vaccinării, atunci va fi obligat;
  • să prezinte dovezi ale unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat”, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda
  • să se autoizoleze
  • să se supună testărilor post-sosire, care vor fi oferite prin intermediul HSE
Scenariul numărul doi al acestui mecanism prevede călătoria care provine dintr-o țară, față de care UE a aplicat o „frână de urgență”. În acezt caz, chiar dacă pasagerul va deține dovada validă a vaccinării, atunci va fi obligat;
  • să prezinte dovezi ale unui test RT-PCR negativ sau „nedetectat”, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda
  • să se autoizoleze
  • să se supună testărilor post-sosire, care vor fi oferite prin intermediul HSE
În cazul în care pasagerul nu va deține dovada validă a vaccinării, atunci va fi obligat să respecte acelaeași reguli plus va fi supus unei carantine hoteliere obligatorie. 
Alina Târceag - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Podcasturi
Viața în Irlanda pe timp de pandemie: Mărturiile unei moldovence
În același timp este important de știut că statul irlandez nu va oferi testare gratuită înainte de a pleca în vacanță, iar testele de detecție a antigenelor nu vor fi acceptate de autoritățile irlandeze pentru cei care sosesc din străinătate. Accesul este permis doar cu teste RT-PCR. Persoanele care sunt complet vaccinate vor putea călători fără un test PCR în cadrul noului sistem UE.
Începând cu 19 iulie, sub rezerva situației predominante de sănătate publică, Irlanda va opera certificatul digital COVID (DCC) al UE pentru călătoriile originare din UE / SEE. Este important de știut, că certificatul COVID digital al UE nu este un document de călătorie.
Deținerea unui certificat COVID digital al UE nu va fi o condiție prealabilă pentru călătorie. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care nu au fost vaccinați trebuie să aibă un test RT-PCR negativ, conform reglementărilor de călătorie propuse de Guvern, care urmează să intre în vigoare începând cu 19 iulie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0