Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania respinge pretențiile Ucrainei și nu dă curs conflictului

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaHeiko Maas
Heiko Maas - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
După o declarație dură a președintelui Ucrainei care a exprimat pretenții față de Germania, Berlinul i-a dat o replică fermă.
BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Reacție clară a Germaniei la pretențiile formulate de cître Vladimir Zelenski. Preşedintele ucrainean a declarat într-un recent interviu acordat Frankfurter Allgemeine Zeitung că este ”recunoscător pentru asistenţa acordată de Germania, dar ar dori mai mult”.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Republica Moldova
UE nu va da bani: experții, despre „trio asociat” - Moldova, Ucraina și Georgia
”Germania nu ne-a acordat niciun ajutor militar, dar ar putea”, a declarat Zelenski în interviul apărut marți. Cererea se referă, printre altele la puşti de asalt, echipamente radio şi vehicule blindate.
Reacția Berlinului a venit prin vocea ministrului de Externe, Heiko Maas, care a răspuns pretențiilor Kievului chiar înaintea unei videoconferinţe NATO.
Zelenski: ”Nord Stream – 2” este un “Royal Flush” pentru Rusia – reacția Kremlinului>>>
 ”Sunt convins că acest conflict (din estul Ucrainei) nu poate fi rezolvat decât prin mijloace politice”, a spus Heiko Maas, subliniind ”Acesta va rămâne orientarea angajamentului nostru cu Ucraina şi nu va exista nicio schimbare: livrările de arme nu ajută”.
Agerpres arată însă că pretențiile Ucrainei și-au găsit ecou favorabil la unii membri ai Partidului Verzilor din Germania.
”Robert Habeck, o figură importantă a Verzilor, a efectuat recent o vizită la Kiev, unde a vorbit despre nevoia unor "arme defensive" în Ucraina”, transmite Agerpres, declarația provocând dispute în cadrul partidului său, ”care se opune în mod tradiţional unor astfel de acţiuni în străinătate”.
Sursa citată arată că Habeck a revenit a doua zi asupra comentariilor sale explicând că ”a avut în vedere mai degrabă armele ne-ofensive, cum ar fi dispozitive de vizionare nocturnă, drone de recunoaştere şi echipamente medicale”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0