Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Vaccinul Sinovac va putea fi utilizat în situații de urgență

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Vaccinul împotriva COVID-19, produs în China, a primit aprobarea pentru a putea fi utilizat în situații de urgență.
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Vaccinul Sinovac împotriva COVID-19 a primit aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizare în situații de urgență, informează Ministerul Sănătății de la Chișinău. Astfel, țările, finanțatorii, agențiile de achiziții și întreaga societate vor avea asigurarea că sunt respectate toate standardele internaționale de siguranță, eficacitate și producere de compania farmaceutică „Sinovac” din Beijing.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Societate
Care este rata de vaccinare a populației Moldovei împotriva COVID-19
„Aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizarea de urgență la nivel global sau includerea vaccinurilor în Lista de utilizare în urgențe este o condiție prealabilă pentru aprovizionarea cu vaccinuri prin intermediul platformei COVAX, cât și pentru achizițiile internaționale. De asemenea, această validare permite țărilor să-și accelereze procesul de reglementare pentru a importa și administra vaccinuri împotriva COVID-19”, este precizat în informarea de presă a MSMPS.
Acest vaccin a trecut prin mai multe inspecții, inclusiv la unitățile de producție. Acest tip de vaccin e unul inactivat, iar condițiile sale simple de stocare va permite țărilor cu resurse reduse să îl gestioneze și administreze eficient.
Vaccinului Sinovac se recomandă a fi administrat pentru adulții cu vârsta de 18 ani și mai mult, cu administrarea a două doze, la un interval de două și până la patru săptămâni. Republica Moldova a achiziționat 100 de mii de doze de vaccin Sinovac, care au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară. Populația se poate vaccina cu Sinovac, oricând, apelând medicul de familie sau înregistrându-se pe www.vaccinare.gov.md.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0