Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"

© Photo : Academia „Ştefan cel Mare”Dinu Ostavciuc
Dinu Ostavciuc - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Abonare
Ce oferte educaționale pregătește Academia "Ştefan cel Mare" a Ministerului Afacerilor Interne pentru noul an de studii și care sunt oportunitățile viitorilor studenți? Detalii am aflat de la Dinu Ostavciuc, rectorul instituției.
Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"
Academia "Ştefan cel Mare" din Capitală este o instituție de învățământ superior unde poate studia orice cetățean al Republicii Moldova care a susținut examenul de Bacalaureat. Limita de vârstă a candidaților la studii este de 35 de ani.
Potrivit rectorului Dinu Ostavciuc, Academia le propune viitorilor studenți două facultăți: Facultatea de Drept cu specialitățile: Urmărire penală; Expertize criminalistice şi judiciare; Securitate de frontieră sau Investigarea fraudelor. De asemenea, Facultatea Securitate Civilă și Ordine Publică vine cu specialitățile: Investigaţii speciale; Securitate şi ordine publică; Trupele de carabinieri sau Securitate penitenciară. 
"Pregătim ofițeri de urmărire penală, ofițeri de investigație, experți criminaliști, ofițeri de ordine publică, inspectori al Poliției de Frontieră ș.a. Absolvenții pot activa ulterior în cadrul MAI, Serviciului protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA), Centrul Național Anticorupție (CNA) sau Serviciului Informații Secrete (SIS) ", a declarat pentru Sputnik Moldova rectorul instituției.
La admitere, viitorii studenți nu susțin nicio probă, însă condițiile obligatorii pe care trebuie să le întrunească sunt să fie sănătoși din punct de vedere medical și să nu aibă antecedente penale. Dinu Ostavciuc a mai precizat că recent au fost renovate atât sălile de studii, cantina, cât și căminul studențesc.
Tinerii doritori de a face studiile la Academie pot depune actele din data de 10 iulie curent.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0