Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât a costat vizita președintelui Maia Sandu la Berlin - document

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu și Frank-Walter Steinmeier
Maia Sandu și Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2021
Abonare
Vizita președintelui țării, Maia Sandu, în Germania a costat 64,7 mii de lei. Asta arată raportul publicat pe site-ul Președinției.
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Potrivit documentului, cei mai mulți bani cheltuiți pentru vizita Maiei Sandu la Berlin, în perioada 18-21 mai, au fost direcționați la procurarea biletele de avion - 46 200 de lei. Peste 13 mii de lei au fost achitați ca diurnă, iar cinci mii de lei a costat cazarea.
© Screenshot / Preşedinţia Republicii MoldovaCât a costat vizita președintelui Maia Sandu la Berlin
Cât a costat vizita președintelui Maia Sandu la Berlin - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Cât a costat vizita președintelui Maia Sandu la Berlin
Președintele țării, Maia Sandu, nu a mers de una singură în Germania. Șefa statului a fost însoțită de consiliera sa în domeniului politicii externe Cristina Gherasimov, consilierul în domeniul economic Veaceslav Negruță și de specialistul principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției protocol a Aparatului Președintelui, Alexandru Vdovicenco.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2021
Societate
Foto: Cu cine a luat micul dejun Maia Sandu în Germania
De precizat că la Berlin Maia Sandu a avut mai multe întâlniri importante. Chiar în prima zi a vizitei, președintele Republicii Moldova a discutat cu președintele Republicii Federale Germane, Frank-Walter Steinmeier. Oficialii au precizat că permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute și convertite în Germania.
După aceasta, Maia Sandu a avut o discuție cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, inclusiv despre accesul moldovenilor la munci sezoniere în Germania. Ulterior, serviciul de presă al Președinției a anunțat că în următoarele săptămâni urmează să ajungă în țara noastră un ajutor important din partea Germaniei, fără a specifica însă despre ce anume este vorba. 
De asemenea, Maia Sandu s-a întâlnit la Berlin cu mai mulți membri ai Parlamentului federal german, din partea diverselor grupuri politice. Este vorba despre Manuel Sarazzin, deputat din fracțiunea Partidului Verde, social-democrații Johann Saathoff și Fritz Felgentreu, dar și cu Johann David Wadephul și Jürgen Hardt din grupul politic Uniunea Creștin-Democrată.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0