Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Știrea anului: Biden, posibilă DEMISIE! Implicat în scandal uriaș, mai mare ca Watergate!

© REUTERS / Kevin LamarqueПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Edward Snowden, confirmat! A izbucnit cel mai mare scandal de spionaj - președintele actual al SUA a fost implicat – cazul poate depăși scandalul Watergate.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. SUA i-au spionat pe Angela Merkel, actualul președinte Frank Walter-Steinmeier și pe alți demnitari europeni ”cu ajutorul serviciilor daneze de informații”, transmite presa internațională.

Grav este că acțiunea s-a derulat între 2012 și 2014, când actualul președinte al SUA era vicepreședinte!

”Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) s-a conectat la cablurile de telecomunicaţii daneze pentru a spiona responsabili de prim-plan şi oficiali cu rang înalt din Germania, Suedia, Norvegia şi Franţa, iar pentru a face acest lucru, NSA a beneficiat de colaborarea serviciilor daneze de informaţii militare FE”, transmite postul danez de televiziune Danmarks Radio (DR), citat de Agerpres.

Sursa citată arată că informațiile provin dintr-o anchetă la care au participat mai multe publicații de prestigiu din Germania, Franța, Suedia, Danemarca și Norvegia.

Рабочая встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Putin, lecție de seriozitate în relațiile internaționale
Mai mult, televiziune citată arată că ministrul danez al Apărării, Trine Bramsen, a fost informată despre caz în august 2020 iar acum declară ferm: ”spionajul sistematic de către aliaţi este inacceptabil”.

Din datele dezvăluite reiese că puternica agenție americană NSA ”a putut accesa mesajele text, apelurile telefonice şi traficul pe internet, inclusiv căutări, chaturi şi servicii de mesagerie”.

Și, nucleara: ziariștii afirmă că activitatea de spionaj a NSA ”a fost semnalat într-un raport intern al serviciilor daneze de informaţii militare FE” și purta numele de cod ”Operaţiunea Dunhammer”.

Raportul ar fi fost prezentat conducerii serviciilor daneze de informaţii militare în mai 2015.

”DR a declarat că informaţiile sale au fost confirmate de nouă surse care au avut acces la informaţii clasificate ale FE şi a precizat că dezvăluirile au fost confirmate independent de alte câteva surse”, scrie Agerpres, subliniind că ”în noiembrie 2020, DR raportase deja că Statele Unite au utilizat cablurile daneze pentru a spiona industria de apărare daneză şi europeană din 2012 până în 2015”.

Deci, scandalul este uriaș, iar consecința poate fi catastrofală: DEMISIA lui Joe Biden, implicat în acțiunea de spionaj – după cum a susținut atunci și reia acum ideea Edward Snowden, fostul consilier NSA.

”Președintele Joe Biden este bine informat pentru a răspunde”, spune Edward Snowden, citat de Russia Today.

Snowden, care și-a făcut dezvăluirile despre NSA în timp ce Biden era vicepreședinte, spune acum că actualul președinte este „bine pregătit” să răspundă acuzațiilor și că ar trebui să i se ceară o ”dezvăluire completă” atât din Danemarca, cât și din SUA!

”Biden este bine pregătit să răspundă la acest lucru atunci când va vizita în curând Europa, deoarece, desigur, a fost profund implicat în acest scandal de prima dată”, a scris Snowden pe Twitter. „Ar trebui să existe o cerință explicită pentru divulgarea publică completă nu numai din Danemarca, ci și de partenerul lor principal”.

Игорь Додон и Владимир Воронин - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Când și de ce se va despărți Voronin de Dodon
Edward Snowden a dat în vileag în 2013, pe vremea când Biden era vicepreședinte, că SUA spionează nu numai proprii cetățeni, ci și liderii din țările străine. Datele lui Snowden au dezvăluit în mod specific că telefonul mobil privat al Merkel a fost monitorizat de autoritățile SUA.

Acum, problema devine mult mai complexă și face ca scandalul Watergate să pară nimic toată. În consecință, dacă se va dovedi implicarea vicepreședintelui Joe Biden – chiar dacă și numai pentru că era informat de aceste activități – DEMISIA lui se impune!

Și, nu numai demisia – pentru că Biden ar fi părtaș la acțiuni erau ilegale și neconstituționale, după cum spune chiar Edward Snowden, care folosește și un cuplu de acuzații: trădare și infracțiune!

”Când un politician strâmb mă numește trădător, întreabă-te: pe cine am trădat? Instanțele au decis în repetate rânduri că programele pe care le-am dezvăluit erau ilegale și probabil neconstituționale - o încălcare a drepturilor dumneavoastră”, a scris azi noapte Snowden, conchizând – ”Dacă aceasta este trădare, ceea ce ei numesc loialitate este o infracțiune”.

Deci, cum rămâne cu ”drepturile omului” pe care Biden tot i le flutură lui Putin. Xi Jinping și opiniei publice mondiale?

După NUCLEARA de azi noapte cred că putem vorbi, foarte serios, despre DEMISIA președintelui SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0