Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de mii de proprietari din Chișinău nu achită impozitul pentru imobil

© Pixabay / ArtisticOperationsТаунхаусы
Таунхаусы - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Aproape 80 de mii de proprietari de imobile din Chișinău nu achită impozitele, a informat primarul Capitalei în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Zeci de mii de proprietari de imobile din municipiul Chișinău vor fi scutiți de plata impozitului pentru bunurile imobiliare. Printre beneficiari sunt pensionarii, persoanele cu dizabilități sau persoanele care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Potrivit primarului Chișinăului, Ion Ceban, scutirea nu a fost aplicată pentru un număr mare de persoane întrucât datele personale ale acestora nu au fost actualizate. În context, secția impozite a Primăriei municipiului Chișinău va introduce manual scutirile la impozitul bunurilor imobiliare pentru persoanele care beneficiază de aceste înlesniri.

Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Impozitul imobiliar: De ce chișinăuienii plătesc mai mult
„Anul acesta am majorat scutirea cu 85%. Beneficiari de aceste scutiri sunt persoanele cu vârstă pensionară, persoanele cu dizabilități severe și accentuate, persoanele cu dizabilități din copilărie, dar și cele cu dizabilități medii. La fel, sunt scutite participanții la luptele pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, dar și cei care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, precum și persoanelor supuse represiunilor politice, etc.”, a spus Ceban.

Astfel, de aceste înlesniri beneficiază peste 78.000 de proprietari din municipiul Chișinău. Potrivit primarului, datele personale a persoanelor care beneficiază de scutiri la impozitul pentru imobil nu au fost actualizate de Casa națională de Asigurări Sociale. Astfel, foarte multe prsoane au rămas fără scutire personală. 

Rederecționarea celor 2 procente din impozitul pe venit: Tot ce trebuie să știi>>>

заброшенный завод - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Ipocrizia guvernanților de la Chișinău: ruinarea economiei dată drept mare succes
Amintim, recent, mai mulți locuitori ai Chișinăului și-au arătat nemulțumirea pe rețelele sociale pentru că pe facturile care au venit pentru impozitul imobiliar au fost trecute sume care sunt de două ori mai mari decât în anul trecut. Potrivit autorităților, începând cu 2021, reducerea de 15% la plata întregii sume a impozitului pe proprietățile imobiliare până în data de 30 iunie nu mai este aplicată din cauza eliminării modificărilor la Codul Fiscal, alineatul (2) din articolul 282. Primarul Chișinăului Ion Ceban a declarat că există categorii care beneficiază de scutiri mari, La fel, există zeci de mii de persoane ale căror facturi vor scădea, de facto, dar există persoane care vor plăti mai mult. Potrivit primarului, procesul este interconectat cu înregistrarea și reevaluarea proprietăților cadastrale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0