Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Ultimul clopoțel”, dar nu pentru toți: Cum este organizat

© Sputnik / Miroslav RotariПоследний звонок 2019
Последний звонок 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Nici în acest an nu toți copii din instituțiie de învățământ general nu se pot bucura de ultimul clopoțel. Iată motivul.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ultimul clopoțel a răsunat astăzi, dar nu în toate instituțiile de învățământ din țară. Careurile dedicate ultimei zile de școală în acesta an au fost organizate în baza deciziilor Comisiilor teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și a indicatorilor incidenței Covid-19.

Vasile Baș - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2020
Careu online: Cum vor marca ultimul sunet de clopoțel elevii unui liceu din orașul Soroca

Astfel, condițiile și formatul de desfășurarea a activităților sunt diferite în fiecare instituție de învățământ în funcție de numărul de elevi și spațiul disponibil pentru astfel de activități și cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a răspândirii virusului Covid-19. Totodată, alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai curent nu sunt admise în incinta instituțiilor de învățământ.

Așadar, în unele instituții, careurile au fost organizate cu prezența fizică a elevilor. La fel au putut participa şi părinți, dar într-un număr limitate și cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice. În alte școli, la careul dedicat „Ultimului Clopoțel” au participat doar elevii, iar în alte instituțiic - doar clasele absolvente.

Cu ocazia ultimei zile de școală, președintele Republicii Moldova le-a urat tuturor copiiilor vacanță plină de descoperiri frumoase, iar celor care se pregătesc pentru examene - succese.

Последний звонок 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2021
Societate
DECIS! Cum se va desfășura ultimul sunet de clopoțel în acest an

„Dragi elevi, profesori, părinți, felicitări cu ocazia încheierii unui an greu. Pandemia ne-a pus la încercare, ne-a cerut soluții și creativitate, ne-a subțiat resursele, inclusiv cele emoționale. Dar am rezistat. Am învățat din greutăți, ne-am adaptat condițiilor schimbătoare și am dus munca și efortul nostru până la capăt. Fiți mândri de munca voastră. Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru eforturile și răbdarea cu care am trecut împreună în acest an. Să luăm din anul de studii care s-a încheiat tot ce ne-a ajutat să fim mai buni: răbdarea, înțelegerea, curajul de a învăța lucruri noi, determinarea de a lucra împreună, responsabilitatea pentru propria stare de bine și pentru starea de bine a celor din jur. Și, îmbogățiți cu toate acestea, să fim siguri că vom avea un viitor mai bun”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

De precizat, în 2020, careurile dedicate „Ultimului clopoțel” au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19. La fel, au fost anulate examenele de absolvire pentru treapta gimnazială, precum şi sesiunea de Bacalaureat. Diplomele de absolvire au fost eliberate în baza mediilor anuale pe perioada studiilor de liceu. De mâine, elevii intră în vacanța mare, care durează trei luni de vară. Aceștia se întorc în sălile de clasă la 1 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0