Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rapoartele financiare ale partidelor politice: Câte riscă să fie sancționate

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Cinci partide riscă să fie sancționate, iar alte peste 20 au la dispoziție cinci zile pentru a corecta greșelile pe care le-au comis în rapoartele financiare. Despre aceasta anunță Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a analizat rapoartele financiare ale partidelor politice pentru anul 2020. Astfel, din cele 50 de partide politice și alte organizații social-politice înregistrate în Registrul de stat al persoanelor juridice care aveau obligativitatea de a prezenta rapoartele financiare pentru anul 2020, doar 41 s-au încadrat în termenul legal, patru au depus raportul peste termenul limită, iar alte cinci nu și-au onorat obligația.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Politică
PPDA a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru anticipate
Este vorba despre Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ, Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова”, Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”, Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură și Animale”. Astfel, CEC urmează să inițieze procedura contravențională față de aceste entități.

Totodată, în cadrul procesului de examinare a rapoartelor, CEC a depistat un șir de neconformități în actele depuse de mai multe partide politice. Mai exact, partide precum „Șor”, PCRM, PSRM, PAS, PUN, PACE, PDM și altele nu au completat și prezentate corespunzător rapoartele, iar acum au la dispoziție cinci zile pentru a corecta neconformitățile.

Până acum, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar cinci dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a le oferi un răspuns solicitanţilor. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0