Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PPDA a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a fost înregistrat astăzi în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Partidul DA este al nouălea concurent electoral care a fost înregistrat în cursa pentru alegerile anticipate din 11 iulie. În acest context, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, au fost confirmați reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe (trezorier).

Ședința CSS - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Maia Sandu, despre partidele finanțate în alegeri de crima organizată
Primul pe lista Platformei DA este Andrei Năstase, urmat de Alexandru Slusari, Igor Munteanu, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Stela Macari, Iana Stanțieru, Constantin Boeștean, Chiril Moțpan, Vasile Năstase, Angela Aramă, dar și alții. 

Până acum, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali, iar 5 dosare se află în proces de examinare. În data de 14 mai a început perioada în care pot fi prezentate documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit regulamentului, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a oferi un răspuns solicitanţilor. Candidații la alegeri pot depune actele la sediul CEC până în data de 11 iunie 2021. Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai. Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0