Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Politolog: De ce reînființarea Uniunii Sovietice este un subiect tabu

© Финансовый УниверситетИгорь Николайчук, руководитель сектора региональной безопасности Российского института стратегических исследований.
Игорь Николайчук, руководитель сектора региональной безопасности Российского института стратегических исследований. - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Expertul independent în securitate și politologul Igor Nikolaychuk a vorbit despre existența unor șanse ipotetice de a recrea un nou analog al URSS.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Reconstituirea Uniunii Sovietice este o problemă foarte complexă, pentru că un tabu nerostit a fost impus acestui subiect în societate.

Ялтинская (Крымская) конференция союзных держав, 1945 год - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Presa britanică: Planul secret al lui Churchill împotriva URSS, dezvăluit
Pe internet, mulți utilizatori sunt fie nostalgici după URSS, fie neagă valoarea acestui proiect. Dar problema reînființării probabile a URSS nu este discutată pe scară largă. Aceste declarații au fost făcute în emisie la Radio Sputnik Moldova de către expertul independent în securitate și politologul Igor Nikolaychuk.

„Problema reconstruirii URSS nu este discutată dintr-un singur motiv: elitele aflate în prezent la putere, indiferent de modul în care se certifică, preferă să nu-și amintească că, așa cum am spus de mai multe ori, Uniunea Sovietică s-a prăbușit conform unui standard, după un model naționalist", consideră politologul.

Amintim că Republica Sovietică Socialistă Moldovenească a ieșit din URSS în anul 1991. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0