Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul rus de Externe: UE sapă tranșee în relația cu Rusia

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
În relațiile dintre UE și Rusia sunt trasate noi linii de divizare, care amintesc de niște tranșee pe front, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. În relațiile cu Rusia, în Europa sunt trasate linii de divizare care amintesc de tranșeele de pe front, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Просветительский марафон Новое знание. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Rusia
Lavrov: Suntem deschiși pentru o normalizare a relațiilor cu UE

“Situația (în relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană) rămâne una îngrijorătoare. Continentul nostru comun trece printr-o criză de încredere fără de precedent. În Europa sunt trasate din nou linii de divizare, care se mișcă spre Est și se adâncesc, precum niște tranșee pe front”, a declarat ministrul la o conferință dedicată relațiilor dintre Rusia și UE.

De asemenea, el a menționat șansele mici pentru o agendă unificatoare, indicând că în trecutul nu pre îndepărtat, în 2010, exista disponibilitatea de a crea un comitet Rusia – UE pentru problemele de politică externă și securitate, însă Uniunea Europeană s-a distanțat de aceste înțelegeri, aceeași soartă având și acordul de cooperare în sfera reglementării crizelor.

Acum, a subliniat ministrul, între UE și NATO au fost epuizate mecanismele de cooperare structurată în raport cu Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0