Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Suntem deschiși pentru o normalizare a relațiilor cu UE

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaПросветительский марафон "Новое знание". День второй
Просветительский марафон Новое знание. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Rusia este dispusă spre o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Rusia este gata de o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, însă în baza principiului egalității în drepturi, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Флаги России, ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Consiliul European rămâne la formula ostilă față de Rusia
“Am reconfirmat odată în plus disponibilitatea noastră pentru normalizarea relațiilor cu Uniunea Europeană dacă se va realiza că vom coopera doar în baza principiului egalității în drepturi, respectului reciproc, identificarea echilibrului de interese, nu în baza unor relații unilaterale și precondiții”, a declarat Lavrov la conferința de presă după o întrevedere cu omologul său Slovenia, Anže Logar.

Relațiile dintre Rusia și statele occidentale s-au înrăutățit în legătură cu situația din Donbas și Crimeea, care a revenit în componența Rusiei în urma unui referendum. Occidentul a acuzat Rusia de imixtiune, a introdus împotriva ei sancțiuni, iar Moscova a adoptat măsuri de răspuns, declarând că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0