Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban și-a asumat public responsabilitatea: Ce se va întâmpla cu străzile din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausDrum în reparație
Drum în reparație - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Responsabilii de la Ministerul Economiei nu au întreprins nimic pentru a repara străzile din Capitală. Asta susține primarul Ion Ceban, care a precizat că își asumă responsabilitatea ca drumurile din Chișinău să fie reabilitate.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, primarul Ion Ceban a anunțat că toate contractele pentru achiziționarea mixturilor asfaltice au fost semnate, doar că în prezent nu sunt instituții acreditate care să semneze certificatele.

Cum poți să te vaccinezi în troleibuz, în drum spre casă - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Video
Cum poți să te vaccinezi în troleibuz, în drum spre casă
"Respectiv, pentru a mișca lucrurile din loc, agentul economic care va livra asfalt își asumă responsabilitatea să livreze mixtură asfaltică care să corespundă noilor standarde EN. Ulterior, toate tipurile de mixturi livrate vor fi supuse testelor de laborator. În paralel a fost semnat contractul de procurare a vopselei acrilice pentru aplicarea marcajului rutier", susține primarul.

În această săptămână, municipalitatea va publica repetat licitația pentru servicii de aplicare a marcajului astfel încât lucrările să fie realizate în timp.

Ion Ceban a mai anunțat că, săptămâna trecută, drumarii au intervenit pe străzile A. Mateevici , M. Kogălniceanu, A. Șciusev, V. Pârcălab, Mitropolit Dosoftei, 31 August 1989, bd. Renașterii Naționale, Gr. Vieru și au aplicat marcajul rutier pe bd. C. Negruzzi. La fel, în următoarele zile, sunt planificate lucrări de plombare pe bd. Dacia, str. Petricani, Calea Orheiului, A. Puşkin, Mitropolit Bănulescu Bodoni. În paralel continuă lucrările de reparație pe str. Inculeţ, V. Belinski și Aleea Mircea cel Bătrân.

Muncitorii aplică marcajul pe bd. Traian și sunt planificate lucrări pe străzile C. Stere, V. Lupu, T. Vladimirescu (acces Durleşti) și str. Petricani, iar pe bd. Ştefan cel Mare și Sfânt urmează să mai fie aplicate liniile stop și săgețile.

"Este un grafic de intervenții bine gândit, iar pe străzile Capitalei se va lucra la maximum pentru remedierea situațiilor de avarie. Ne cerem scuze din start dacă vor fi ambuteiaje, dar drumurile trebuie reparate. Deci, lucrările de asfaltare încep cum va permite timpul", a mai spus Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a menționat că în Chișinău vor fi reparate drumurile și el își asumă acest lucru, întrucât responsabilii de la Ministerul Economiei nu au întreprins încă nimic în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0