Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum poți să te vaccinezi în troleibuz, în drum spre casă

Abonare
Campania de vaccinare mobilă a fost lansată astăzi la Chișinău. Un autobuz și un troleibuz au fost transformate în puncte mobile.

Două unități de transport public, un autobuz și un troleibuz, au fost amenajate cu mobilier, frigidere, echipamente medicale, astfel fiind transformate în puncte mobile de vaccinare împotriva COVID-19.

Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Câte cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate miercuri în țară
Campania de vaccinare mobilă a fost lansată astăzi la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde pe parcursul zilei chișinăuienii s-au putut vaccina.

Potrivit autorităților municipale, cele două vehicule - punctele mobile de vaccinare - vor staționa în locuri prestabilite în toate sectoarele Chișinăului, dar și în suburbii. Mai exact, troleibuzul va staționa în locurile cu cel mai mare flux de oameni din oraș. Autobuzul va circula prin suburbiile Capitalei.

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate.

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Au fost lansate punctele mobile de imunizare - Foto
Primarul Chișinăului spune că punctele mobile de imunizare sunt dotate cu suficiente doze, iar oamenii spun că li se propune vacinurile Pfizer, AstraZeneca și Sinopharm.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Șefa Direcției Sănătate Publică la MSMPS, Daniela Demiscan, spune că în punctele mobile activează medici de la policlinicile din sectorul în care staționează unitatea de transport.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0