Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poate fi verificată calitatea apei potabile de sine stătător

© Pixabay / congerdesignApă potabilă
Apă potabilă - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2021
Abonare
Expertul Maria Kuleșova a numit mai multe modalități de a testa calitatea apei, dar a avertizat că niciuna dintre ele, spre deosebire de testele de laborator, nu va da un rezultat de 100%.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Mai mulți parametri ai apei potabile pot fi verificați în mod independent, a declarat expertul biochimist rus Maria Kuleșova pentru agenția Prime. În același timp, ea a subliniat că este imposibil de efectuat o testare completă a calității apei în afara laboratorului.

Ludmila Pamujac - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Cum influențează calitatea apei sănătatea dinților

"Unii factori, cum ar fi culoarea și turbiditatea, sunt determinați vizual. Este, de asemenea, ușor de aflat dacă apa are un miros neplăcut. Prin semne indirecte, puteți determina duritatea apei: acest lucru îl poate arăta calcarul care se formează în ceainic. Cu cât se întâmplă mai repede acest lucru, cu atât este mai dură apa ta", a spus Kuleșova.

Pot fi utilizați de sine stătător și reactivii disponibili, cum ar fi testele pentru verificarea calității apei din acvariu.

O astfel de verificare va face posibilă verificarea a cinci indicatori ai calității apei - duritatea, aciditatea, conținutul unui număr de microelemente. Dar aceste teste nu sunt 100% precise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0